Pe langa posibilitatiile de recreere din jurul pensiunii, exista o multitudine de alte lucruri cu care va puteti delecta in timpul sederii la noi. Pe langa excursiile pe care le puteti face pe dealurile din zonele imprejmuitoare pensiunii, zone care confera privelistii de neuitat mai ales celor pasionati de natura sau de fotografie, puteti vizita o parte din atractiile turistice ale Branului.

Incontestabil prima si cea mai uzitata activitate este vizitatea Castelui Bran devenit celebru in toata lumea datorita Contelui Dracula. Lasand la o parte acest mit Castelul Bran adaposteste o vasta colectie de obiecte si documente din perioada feudala si moderna care nu trebuie ratata.

O parte din aceasta colectie se regaseste si in Muzeul de Istorie si Arta Medievala aflat la mica distanta de castel.

Tot in apropierea castelului se afla si Muzeul Etnografic care înfatiseaza locuinte si obiecte casnice traditionale branene si din împrejurimi.

O alta activitate de loc de neglijat o reprezinta practicarea sporturilor de iarna care se poate face pe una dintre cel doua partii de schi din Bran cat si pe partiile de schi din Poiana Brasov.

Daca doriti sa va aventurati mai departe de zona Bran puteti lua in considerare excursiile montane la una dintre cabanele din Bucegi sau Piatra Craiului folosind unul dintre traseele marcate.

Si nu in ultimul rand puteti inteprinde o mica incursiune istorico-geografica in zona etnografica a Branului care înglobeaza , în cei 193 kmp suprafata, trei comune cu 12 sate componente: Bran - cu satele Bran, Predelut, Sohodol, Simon; Moeciu - cu satele Moeciu de Jos, Moeciu de Sus, Cheia, Magura, Pestera; si Fundata - cu satele Fundatica, Fundata, Sirnea.